Акценти
Начало / Политика / Цветан Антов: Симпатизантите на АБВ в Област Плевен се страхуват

Цветан Антов: Симпатизантите на АБВ в Област Плевен се страхуват

 Цветан Антов

Симпатизантите на АБВ в Област Плевен са подложени на натиск от представителите на местната и държавната власт, заяви на пресконференция Цветан Антов, областен координатор на АБВ. По думите му хората от малките населени места се страхуват за работата си и не смеят да заявят открито политическите си симпатии. По тази причина скритият вот за АБВ от Плевенско ще е сериозен, прогнозира Антов и добави, че има конкретни заплахи към симпатизанти на проекта. „Имам информация от общините, че има разпореждане да не се допуска никакво мероприятие само на АБВ”, посочи още областният координатор.

В пресконференцията участваха и представителите на коалиционните партньори на АБВ Михаил Шишков и Ивайло Манчев – съответно председател на партия „Либерали” и неин представител за областта, Йордан Йорданов – главен секретар на партия Обединена социалдемокрация и общински съветник от ГЕРБ в Ботевград, и Иванка Грозданова – представител на Обединения блок на труда – „Български лейбъристи”.

Работни групи с от 2 до 4 членове ще движат подготовката по места за евроизборите, вместо общински структури, за които няма време да бъдат създадени, стана ясно по време на срещата с журналисти. Представителите на коалиционните партньори на АБВ по места пък ще бъдат на пряко подчинение на Цветан Антов.

Около 320 хиляди гласа се надяват да спечелят от АБВ на предстоящите евроизбори. Актуално собствено проучване сочело, че подкрепата в момента е около 7,5-8%, като стремежът е към много повече. „Предлагаха ми да съм по-напред в листата за евродепутати, но аз избрах 14-то място, защото съм се състезавал с 14-ти номер”, коментира Антов. И добави, че ще работи упорите не само за развитието на спорта в Плевен, но и в цялата държава. По думите му е необходимо да се приемат закони, които да въведат данъчни облекчения за фирмите, инвестиращи в спортна и културата. „Спортът е здраве, а здравите хора създават здрава и силна държава”, изтъкна той. И добави, че не е нормално град като Плевен да няма функциониращ закрит плувен басейн. В този ред на мисли даде за пример страни в ЕС, в чиито учебни програми на учениците е заложено поне по веднъж в седмицата плуване.

Коалицията АБВ е траен политически проект, който бъде разширяван и ще функционира в този формат и при бъдещите парламентарни, президентски и местни избори, като ще търси таргет зоната си в център-ляво, стана още ясно по време на срещата.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...