Акценти
Начало / Крими / Плевенчанин с 2.45 промила засякоха катаджии на ул. „Дойран”

Плевенчанин с 2.45 промила засякоха катаджии на ул. „Дойран”

Около 10.45 часа на 7 април за проверка на ул. „Дойран” в Плевен е спрян „Фолксваген пасат”,пиян шофьор управляван от 45-годишен плевенчанин.  При тест за алкохол дрегерът отчел 2.45 промила. За случая е сезирана прокуратурата, съобщават от ОД на МВР в Плевен.

Също на 7 април са засечени още един почерпен шофьор. Той е спрян за проверка около 23:50 часа в плевенския квартал «Сторгозия» . 28-годишният водач от село Ясен управлявал „Ауди“-то си след употреба на алкохол. Отчетената при проверката алкохолна концентрация е била  1.32 промила.. Уведомен е прокурор от РП Плевен за престъпление по чл. 343 «б», ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
На 8 април 2014 година в РУП-Никопол пък е започнато незабавно производство срещу 45-годишен от село Малчика, затова, че на 1 април в село Въбел е управлявал лек автомобил «Вартбург» с 1,9 промила алкохолна концентрация. Това е установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза. Уведомен е прокурор при РП-Никопол. За престъпление по чл.343 «б» ал.1 от НК. продължава работа разследващ полицай.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...