Начало / Избори / Местни избори 2019 / Цветан Антов: АБВ потвърди резултата си в Плевен

Цветан Антов: АБВ потвърди резултата си в Плевен

От АБВ призоваха плевналии да покажат характер на предстоящия балотаж

Партия АБВ потвърди резултата си в Плевен и в новия  Общински съвет ще имаме отново трима съветници. Това каза на пресконференция днес областният лидер на АБВ Цветан Антов.

Той направи анализ на постигнатите резултати в областта, като подчерта, че АБВ има избрани кметове на първи тур в село Аспарухово и село Долни Луковит,  и подкрепени от тях кметове са избрани в Пордим, Искър, Долна Митрополия.  АБВ ще участва в балотажа в пет населени места в област Плевен.

„В тази кампания  се наслушахме на популистки приказки, компромати  и голяма част от кандидатите не говореха за политика, а гледаха да очернят опонента. Това опростачване на кампанията отблъсква хората и води до спад на избирателната активност”, коментира Цветан Антов.

Той благодари на тези, които гласуваха и на тези, които са подкрепили АБВ.  Призова на балотажа всички граждани да излязат и да упражнят правото си на глас.

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков поздрави областната структура за представянето на изборите, като подчерта, че ще имат общо 12 съветници, като за първи път  АБВ ще има съветници в община Левски. Доволни сме от резултатите в област Плевен, подчерта Петков.

Той призова плевенчани на предстоящия балотаж да покажат характер. „Убеден съм, че всички плевналии, които имат достойнство, които имат гръбнак, които имат лице ще излязат и ще гласуват. Негласуването обслужва купения и зависимия вот“, категоричен бе Румен Петков.

Румен Петков обяви, че настоява за нарочен акт на Народното събрание за отваряне на чувалите с бюлетините в цялата страна. „ Да се отворят бюлетините и да се направят необходимите промени, които да ни гарантират автентичността на вота. Възможността за пренаписване на изборните резултати отвращава хората и ги демотивира да гласуват”, каза той и още веднъж призова хората да гласуват, защото „другото е вот на зависимост, вот на мачкане , вот финансово аргументиран и мотивиран”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...