Акценти
Начало / Общество / Цветанов да се оттегли от политиката заради подслушването, призова Мирослав Найденов

Цветанов да се оттегли от политиката заради подслушването, призова Мирослав Найденов

Бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов призова Цветан Цветанов да си подаде оставката и го обвини, че той е в основата на незаконното подслушване.

Това каза самият Найденов в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

„Някой трябва да каже на Цветан Цветанов – ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента“, каза Найденов.
Има и други подслушвани министри, обяви Найденов и продължи:
„В началото на всяко заседание на Министерски съвет вместо да обсъждаме неща за бизнеса, ние, ослушвайки се, се разделяхме на групички и си споделяхме на кого какво му се е случило, кой как е бил подслушван“.

„Това, което казвам в момента, хората го знаят, то е публична тайна. Трябваше да излезе някой като мен и да каже гласно“, обясни Найденов.

Найденов беше категоричен, че е бил незаконно подслушван от МВР за дълъг период от време.

По думите му дори президентът е бил наясно с положението – при срещата им преди съставянето на служебното правителство двамата оставили телефоните си в съседно помещение.

„Тогава говорих с него за земеделски политики, но оставихме телефоните си и дори пускахме телевизор за страничен фон. Това не е нормално, разберете”, подчерта доскорошния министър на земеделието и храните.
Решението му да „проговори за безобразията“ с безразборното използване на СРС-тата и „всявания страх“ било самостоятелно.
„Борисов не знае за намерението ми да говоря за тези истини, не ме е пращал той и това не е сценарий за отстраняването на Цветанов.
Това е искрено изказване, някой трябваше да го каже на глас. Надявам се да дам кураж и на останалите ми колеги, които искат да го направят. След мен ще започнат да говорят и други“, каза още Найденов.
Найденов обясни още, че от няколко дни семейството му е извън България. Той ги изпратил в чужбина от „страх за спокойствието, да не казвам живота им“.
Бившият министър заяви, че категорично разграничава вините на Цветанов и Борисов и смята, че бившият вътрешен министър е „превзел партията“ от лидера й.
„Затова смятам, че ГЕРБ трябва да се изчисти. Ако това стане, тази партията има шанс да промени нещата за добро. Иначе това политическо мракобесие ще продължи“, каза Найденов, намеквайки още веднъж, че за да се „изчисти” ГЕРБ трябва да се отърве от Цветан Цветанов.

Ползвани източници:Би Ти Ви, агенция  „Фокус”, Vesti.bg

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...