Акценти
Начало / Култура / Художничка от Международната асоциация на скаутите в Плевен участва в изложба в Петербург

Художничка от Международната асоциация на скаутите в Плевен участва в изложба в Петербург

От 5 до 20 февруари в Санкт Петербург, Русия изложба ще събере творбите на художници и фотографи от цял свят. Сред участниците е Аделаида Филиповска – художник и член на Международната асоциация на скаутите на Плевен, научихме от Линка Михова, лидер към международната асоциация.

Изложбата е с мото „Новите лица” и освен да представи авторите и художествените творби,  има за цел деликатно да накара зрителите да се замислят за толерантността и културното многообразие в света. Проектът е организиран от Центъра за социално-културни инициативи с участието на международната платформа на младите лидери към ЕвроБРКС сАделайда Филиповски подкрепата на Правителството на Санкт-Петербург и радио „ Будь”.

Аделаида Филиповска е дългогодишен лидер-скаут, художник с  няколко изложби и творби, собственост на фирми, институции и частни лица в България и чужбина.  В момента тя има активна роля в национални и международни лагери на скаути чрез споделяне на знания и опит с нови поколения на скаути. В изложбата тя ще участва с няколко картини с маслени бои, акрил и акварел.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...