Начало / Култура / Художници разкрасиха Градската градина в рамките на ”ПЛЕнерът на ПЛЕвен”

Художници разкрасиха Градската градина в рамките на ”ПЛЕнерът на ПЛЕвен”

Художници изрисуваха малката постройка за съхранение на съоръжения към бившия детски кът в Градската градина, зад читалище „Съгласие 1869”. Разкрасяването на сградата бе извършено в рамките на ”ПЛЕнерът на ПЛЕвен”, който се осъществява по проект на Фондация ”Диря”, финансиран от Община Плевен.
Гост-участници в пленера са художници от Пловдив и София в лицето на графити артистите Pyrotechnix crew, 140 ideas crew, sunshiners crew и живописците Цветелина Ангелова, Таньо Павлов, Иван Иванов, Осман Юсеинов, Деляна Димитрова и Елица Янева. Плевенското присъствие е чрез трима възпитаници на НУИ „Панайот Пипков” – Плевен, специалност изобразително изкуство – Жаклин Пантич, Латина Пенкова и Тео.
В следващите дни творците ще продължат да променят града ни по различни начини. По време на дневен пленер те ще рисуват Главната улица и Градската градина през своя поглед, като ще запечатат на платно видяното от Плевен.
За 17 и 18 юни са предвидени още няколко мероприятия. От 17:00 до 22:00 часа на площада към Градската градина ”ПЛЕнерът на ПЛЕвен” ще продължи с „Облечи ми Плевен” – улична арт работилница. На 18 юни от 20:00 до 21:30 часа в Градската градина ще бъде изложена изложбата „Нарисувай ми с дете от сърце” и ще се проведе благотворителен концерт на “Лоши петли”.

Снимки: Мат Едмънсън

Следваща Предишна
пленер за плевен 1
пленер за плевен 2
пленер за плевен
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...