Начало / Култура / Художници  от арт школа „Колорит” ще представят България на  конкурс в Словения

Художници  от арт школа „Колорит” ще представят България на  конкурс в Словения

Творчески екип от три златни медалистки на арт школа „Колорит” – 15-годишните Християна Дечева и Християния  Василева,  и 17-годишната Йоана Габровска, ще представят България на  международния арт форум «STRMOL 2017 – ИЛЮСТРАЦИЯ» в Словения. Състезанието ще бъде на 20 април. Участниците от различни страни ще имат доста  интересно творческо предизвикателство, разказа ръководителят на плевенската арт школа Майя Ананиева.

Младите творци ще имат възможност с екскурзовод да разгледат  „STRMOL CASTLE” – един от най-интересните замъци в Словения, запазен непокътнат от 13-ти век и да се запознаят с неговата архитектура, интериор и история. Те трябва да добавят по няколко илюстративни елемента в своята картина, пресъздаваща замъка и да пресъздадат чрез изразните средства на илюстрацията интересния  живот на неговите последни собственици Rado и Ksenija. Награждаването на победителите ще стане в уникалния парк от 17 век, който заобикаля замъка.

Международният арт форум се организира от художественото училище “DAVORINA JENKA”  в Cerkle  Na Gorenjskem  и e асоциирано към  ЮНЕСКО.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...