Начало / Култура / Хор „Звъника” изпрати абитуриентите си с голям концерт в галерия „Бешков”

Хор „Звъника” изпрати абитуриентите си с голям концерт в галерия „Бешков”

Едночасов концерт от добре познати и обичани песни, както и от премиерни изпълнения поднесоха на плевенската публика децата от хорова формация „Звъника” към Центъра за работа с деца. Музикалния празник те посветиха на абитуриентите, които излизат от състава на „Звъника”. Тази година това са Владислава, Амина, Благородна и Яница.

„Вълнуващо е винаги когато се разделям с моите деца. За толкова много години не можах да свикна с тези сбогувания. Моята голяма гордост е, че тези деца с таланта си направиха толкова много за славата на Плевен. Затова мисля, че заслужават по едно малко медалче”,  обяви Ваня Делийска, художествен ръководител на детска  хорова формация  „Звъника”, обръщайки се към председателя на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов, който беше гост на концерта и изслуша с видимо удоволствие изпълненията на децата.

Голямата зала на галерията беше изпълнена от многобройна публика.

„Сладкопойна чучулига”, „Песен за мечтата”, „Гранада”, „Чибурашка” – това бяха само част от изпълненията на  „Звъника”, които публиката вече добре познава и обича. С посвещение на Маестро Вълев беше вълнуващото изпълнение на „Тъкала ли си, момина мале”. Солови изяви имаха и четирите абитуриентки, които бяха изведени на сцената с танц от кавелерите на „Звъника” и заедно запяха прекрасната „Лале ли си, зюмбюл ли си”.

„В хор „Звъника” научих да откривам път към хората чрез изкуството, да намирам приятели. Г-жа Делийска ни даде много любов, заразяваше ни с ентусиазъм и ни научи, че когато искаме да постигнем нещо , ще намерим време и начин да го направим и нищо не може да ни спре. Благодаря й за това което направи за нас” – това са думи на абитуриентката Амина, която пее в хора 11 години и те събират всичко, което казаха и останалите момичета за преживяното и наученото в „Звъника”.

Това обаче няма да е последната изява на Амина заедно с любимия хор. Тя и Благородна ще се включат в предстоящото задгранично участие на „Звъника”. След два дни концертен състав на хора заминава за участие в международния  фестивал „Европейски дни на музиката” в Германия. Плевенският хор е единственият, който е канен многократно, въпреки традицията да участват различни състави и заслугата за това е талантът на плевенските деца. Преди това  „Звъника” ще имат концерт в Будапеща.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...