Начало / Политика / Хора с увреждания търсят съдействие от  АБВ – Плевен

Хора с увреждания търсят съдействие от  АБВ – Плевен

На среща с представители на ПП АБВ хора с увреждания поискаха решаване на проблемите им. „Има всевъзможни стратегии за нас, но на практика ние искаме реално решаване поне на част от проблемите ни, които са много. Разчитаме чрез АБВ нашият глас да бъде чут и ни се помогне както чрез социалния министър Ивайло Калфин, така и на местно ниво“, заяви Величка Драганова, председател на териториалната организация на сляпо-глухите. На срещата Ваньо Вълков, председател на младежката организация на ПП АБВ – Плевен представи Европейската стратегия за хора с увреждания за периода 2010-2020 година. „Ние сме нормални хора с потенциал и капацитет, но все още в нашата държава ние сме дискриминирани“, споделиха хората с увреждания.

Те поставиха проблема с недостъпната среда,  липсата на възможност за работа, както и  липсата на помещения и дневни центрове за хора с увреждания в Плевен. „Три години вече ние сме без дневен център, в който да има рехабилитатор, психолог, юрист. Този проблем за Плевен е сериозен и ние разчитаме на вашата помощ“, обърна се към представителите на АБВ Величка Драганова. На срещата се постави и въпросът за тромавите процедури, през които трябва да преминат хората с увреждания, както и за ниските им доходи, които не им позволяват достоен живот.

Представителите на АБВ се ангажираха да информират хората с увреждания за програми на социалното министерство, които биха могли да им бъдат полезни, както и да съдействат за решаване на проблемите им.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...