Акценти
Начало / Култура / Хората на Дико Илиев и популярната „Тико, тико” ще звучат три вечери на площада

Хората на Дико Илиев и популярната „Тико, тико” ще звучат три вечери на площада

С дефилир, предвождан от красиви мажоретки от Ботевград започна снощи първото издание на фестивала на духовите оркестри – Брас бенд фест – Плевен 2017. Те преминаха през цялата пешеходна зона на Плевен – от Драматичния театър до централния площад, и бяха посрещнати с аплодисменти от насядалите в уличните кафенета.

Първото издание на фестивала е под мотото „От бай Дико до „Тико, тико…”. и се посвещава на 100 години от създаването на Искърското хоро, 80 години от създаването на Дунавското хоро, а тази година се навършват и 100 години от популярната в изпълнение на Лея Иванова бразилска песен „Тико, тико”. Така както за хората и за „Тико, тико” няма граници, така и за професионализма на духовите оркестри няма граници и в трите вечери на фестивала участниците ще изпълняват както хората на Дико Илиев, така и популярната песен, поднесена в различни аранжименти.

Снощи на откритата сцена на площада се представиха оркестър „Севлиево” с диригент Пламен Драшков, Младежки духов оркестър и мажоретен състав – Ботевград с диригент Константин Гайдарски, Брас бенд „Виво Монтана” и Биг бенд „Велико Търново” с диригент Владимир Бошнаков.

Тази вечер пред плевенска публика ще излязат Оркестър „Габрово” с диригент Николай Венков, Духов оркестър „Ботевград” с диригент Иванка Савова, Духов оркестър на военно формирование 28 880 – Белене с диригент Андрей Андриянов и Биг бенд „Русе” под диригентството на Димчо Рубчев. Дефилирът им ще започне в 19 часа.

Следваща Предишна
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...