Акценти
Начало / Последни новини / ХК Левски е на седмо място за финансово подпомагане от ММС

ХК Левски е на седмо място за финансово подпомагане от ММС

Едноименният клуб на град Левски е на седмо в класацията на хандбалните клубове в България, които очакват да получат финансова помощ от Министерството на младежта и спорта /ММС/. В класирането попадат 50 клуба, които са отчели своето представяне през спортно-състезателната 2018/2019 година. Всички те имат възможност да получават средства за финансово подпомагане от ММС. На база постигнатите резултати през миналия сезон, Българската федерация по хандбал /БФХ/ е утвърдила начислените точки на клубовете. Според Системата за разпределение на годишните финансови средства, е направена оценка на степента на изпълнение на утвърдените критерии и показатели от хандбалните клубове за дейността им през 2019 год, както и категоризация на хандбалните клубове съгласно чл.6, т.2 от ППЗФВС.

Според приетите вече критерии, клубовете са разпределени в четири категории в зависимост от начислените им точки.

В Плевенска област с най-добри показатели е ХК Левски. През миналия сезон отборите на клуба участваха в 5 държавни финали и турнири за купата на България, а мъжкия тим се класира на пето място в турнира за купата. Като към въпросните участия се включат броят на отборите и картотекираните състезатели в тях, активът на Левски е 13 743 точки. Те му отреждат седмо в първа категория. Левскарите трябва да получат 4,17 на сто от общата сума, която ММС ще отпусне на БФХ.

Плевенският Полюс ТМ попадна във втора категория с 5 090 т. и трябва да подпомогнат с 1,54 % от общата сума, която ММС ще отпусне на БФХ. Спартак /Плевен/ е в трета категория с 2 335 т. и ще очаква 0,71% финансова помощ. В четвъртото ниво са T&С Шугар /Плевен/ – 1 952 т. и Дунав /Белене/ – 1 346 т., за които подпомагането ще е съответно с 0,59% и 0,41%.

С най-добри показатели сред клубовете е ХК Бъки /Габрово/ – 23 226 т., които му отреждат 7,04 на сто финансова помощ от ММС.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...