Акценти
Начало / Спорт / Хип-хоп училище „Плевен” сформира група за възрастни

Хип-хоп училище „Плевен” сформира група за възрастни

1625705_598882690199247_1631925992_n

Хип-хоп училище „Плевен” при читалище „Извор” ще сформира група за възрастни, информират организаторите. До момента в училището тренират и се забавляват около 30 деца на възраст между 4 и 20 години. В момента се сформира група за деца на възраст между 4 и 9 години. Тренировките са всеки вторник и четвъртък от 17:00 до 18:00.

Училището е създадено през октомври 2012 от Моника и Алекс и дейността му е свързана с танците. Целта на заниманията е да запознаят децата с хип-хоп културата и нейната история. Преподава се b-boying (Break Dance ) и hip-hop Party Dance. Уроците по танци са подходящи за деца от всички възрасти и са един забавен и чудесен начин малките палавници да придобият чувство за ритъм, любов към музиката и да намерят нови приятели, споделят треньорите.

Възпитаници на училището участват в състезанието “1vs1/Crew vs Crew Bboy/Bgirl Battle“, което се проведе през 2013 г. в Пловдив. Това беше едно от първите участия със състезателен характер за децата,чиято цел беше да добият представа какво представлява едно състезание, коментират треньорите.

Тази година предстоят много състезания в страната, в които ще се включат и състезатели от Плевен. Амбициите на създателите на хип-хоп училището са да демонстрират постиженията си и по време на състезания в чужбина.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...