Акценти
Начало / Последни новини / Хикс за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

Хикс за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ с плевенчаните Владимир Петков и Даниел Станчев завърши наравно в мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. В шестия кръг възпитаниците на СКТМ Тетрон и съотборниците им достигнаха до 8:8 у дома срещу TTC Валдниел. Лидерът на тима Петков изигра четири срещи, от които загуби една. Станчев, който е четвърта ракета завърши с актив – по две победи и загуби. Плевенчаните започнаха участието си с двубой на двойки в който лесно бяха преодоляни от тандема на съперника – Михаел Поос/Петер Хейстер –  0:3. Двамата измъкнаха отборното равенството след като в последната среща пак на двойки трудно биха Йорг Еверц и Холгер Гуаде с 3:2.

На сингъл Петков нямаше проблеми. С лекота  се наложи с 3:0 над Гуанджиан Зан. После надви и Еверц с 3:1. Станчев и Поос направиха оспорвана битка. Плевенчанинът се оказа психически по-устойчив и измъкна крайни успех с 3:2. След това изигра оспорвана среща с Хейстер, но германеца победи – 2:3.

Силно представяне за домакините направи Владимир Рупс, който спечели и трите си мача. На обратния полюс бяха съотборниците му Янош Или и Свен Халт. Те загубиха на двойки, а след това и индивидуалните си двубои. Патрик Кауфман пък спечели два пъти и веднъж отстъпи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...