Акценти
Начало / Крими / Хванаха трима дрогирани шофьори

Хванаха трима дрогирани шофьори

На 13 ноември 2018 година около 01:30 часа на кръстовище, образувано от улица „Хаджи Димитър“ и улица „Васил Априлов“ в град Червен бряг екип на полицията спира лек автомобил „Опел Корса“, съобщиха от МВР-Плевен. Техническо средство тест „Дрегер дръг чек-3000“ установява, че водачът – 35-годишен от същия град управлява МПС под въздействието на наркотични вещества – метаамфетамини. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 10 ноември 2018 година около 23:00 часа на улица „Васил Априлов“ в Плевен служители на Първо РУ спират лек автомобил „Хонда Сивик Хибрит“, информират органите на реда.  При извършената проверка на водача – 37-годишен от Плевен, с техническо средство „Дрегер дръг чек-3000“ е установено, че е под въздействието на наркотични вещества, /амфетамин и метамфетамин/. Издаден му е талон за медицинско изследване. 37-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. По случая на 12 ноември е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 9 ноември 2018 година в Първо РУ – Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. На същата дата около 14:20 часа на кръстовище, образувано от улица „Чаталджа“ с булевард „Христо Ботев“ в град Плевен, при извършена проверка с техническо средство е установено, че 31-годишен от Плевен е зад волана на „БМВ 116и“ под въздействието на упойващи вещества – амфетамин, метаамфетамин и канабис, казаха полицаите. 31-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор. Работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...