Акценти
Начало / Крими / Хванаха плевенски крадци на гастрол в Рибарица

Хванаха плевенски крадци на гастрол в Рибарица

Плевенски служители на реда са задържали във вила в село Рибарица извършителите на две домови кражби в Плевен. В единия случай става дума за кражба от частен апартамент на два телевизора и 3 дебитни карти в началото на месец май, а във втория, с ден по-късно – за откраднати златни и сребърни накити, газов пистолет, мобилен телефон и дигитален фотоапарат от друго жилище.

И в двата случая е действано след като крадците са разбили PVC дограма и са влезли през прозорец. Престъпниците са мъж и жена от Плевен – съответно на 28 и на 27 години. Мъжът има 24 заявителски материала за кражби и грабежи, осъждан е 10 пъти, жената е с 6 заявителски материала за кражби, има и една присъда. При проведените претърсвания на четири адреса, обитавани от плевенските Бони и Клайд, са намерени и иззети част от вещите. Извършителите са привлечени в качеството им на обвиняеми и са приведени в плевенския арест за срок от 72 часа.

По случая са работили служители от сектор „Криминална полиция” при 1 РУП Плевен, уточняват от пресцентъра на МВР.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...