Акценти
Начало / Крими / Хванаха надзирател и млада жена, внасяли дрога и пари в Плевенския затвор

Хванаха надзирател и млада жена, внасяли дрога и пари в Плевенския затвор

Служител от надзорно-охранителния състав при затвор Плевен и 24-годишна жена са задържани при операция “Дилъра”, проведена от сектор “Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода” при Главна дирекция “Криминална полиция” и ОД МВР Плевен. Акцията е и съвместно с Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” към Министерство на правосъдието. Операцията е извършена под ръководството и контрола на Окръжна прокуратура Плевен във връзка с информация за внасянето и разпространяването на наркотични вещества сред лишените от свобода в затвор Плевен.

35-годишният Б.П. и 24-годишната И.Т., и двамата от Плевен, са задържани докато младата жена предавала на служителя пакет. В него имало мобилен телефон, 120 лева и плик с около 20 грама суха зелена тревна маса – марихуана. Вещите са открити при извършен обиск в автомобила на Б.П. Те са били предназначени за лишен от свобода в плевенския затвор, от когото е иззет друг мобилен телефон със СИМ карта. По данни на криминалистите, чрез мобилното устройство от затвора е извършвана организация по доставянето на наркотични вещества с цел последващото им пласиране на лишени от свобода.
По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура Плевен за извършено престъпление по чл.354а от НК. Работата по случая продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...