Акценти
Начало / Крими / Хванаха малолетни и рецидивист, окрали къщи

Хванаха малолетни и рецидивист, окрали къщи

Две малолетни момичета са окрали къщата на 44-годишен плевенчанин, съобщават от полицията. Сигнал за това е подаден от пострадалия на 28 март. По негови данни, престъплението е извършено два дни по-рано за времето от 14.30 до 17.00 часа.

Крадците са отключили с подбран или подправен ключ жилището и са откраднали лаптоп, цифров фотоапарат, слънчеви очила и сумата от 2 000 щатски долара. След проведени полицейски действия е установено, че престъплението е извършено от 13-годишна позната на тъжителя, в съучастие и сговор с друга 13-годишна. И двете момичета са от Плевен. Откраднатото, с изключение на парите, е намерено и се съхранява в полицията.

Материалите ще бъдат докладвани в Районна прокуратура Плевен за предаване на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

За втората кражба е сигнализирал 78-годишен плевенчанин. Той обяснил, че на 27 март в местността „Мъртвата долина” през незатворен прозорец на килер някой е проникнал във вилата му и е откраднал два златни синджира около 5 грама, дрехи и обувки. Незабавно организираните полицейски действия установили извършителя – 36-годишен плевенчанин. Мъжът е осъждан десет пъти. Освен това, има 9 регистрации и 31 заявителски материала за кражба, кражба чрез разрушаване на прегради, унищожаване на имущество, хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда.

Част от вещите са намерени, извършителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор. По случая е образувано бързо производство, продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...