Акценти
Начало / Култура / Приказен куфар пристига в Плевен

Приказен куфар пристига в Плевен

Малчуганите от пет детски градини в Плевен дълго ще помнят тазгодишния 1 април – при тях ще пристигне пътуващ куфар с приказки, с които ще ги срещне читалище „Съгласие”. Освен че ще си припомнят едни от най-обичаните и популярни приказки на братя Грим, децата ще могат и сами са покажат какво могат в ролята на творци.

Инициативата е по идеи и проекти на Гьоте институт за сътрудничество с библиотека, детска градина и семейство и по повод 200 години от издаването на първия том с приказки на Братя Грим. Заниманията ще се провеждат от библиотекар и педагог, участвали в уъркшоп „Насърчаване на четенето от самото начало: идеи и проекти за насърчаване четенето при децата“.

Малките палавници ще имат възможност да избират от няколко предложени теми: „Имало едно време … една приказка”, „На гости при баба или „Червената шапчица”, „Двама са повече от един: моят брат, сестра, приятел или „Хензел и Гретел”, „Истинската красота или „Снежанка и седемте джуджета”, „Любовта винаги побеждава или „Спящата красавица” и „Трудолюбието се възнаграждава или „Баба Хола”.

Инициативата ще приключи в периода от 24 май до 1 юни с Ден на приказките, който ще се проведе в читалище „Съгласие 1869″. Участвалите в проекта малчугани ще могат да представят приказка от братя Грим във форма, каквато въображението им сътвори.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...