Акценти
Начало / Последни новини / Хандбалният Левски пред отказване от А група

Хандбалният Левски пред отказване от А група

Мъжкият отбор на Хандбален клуб Левски от едноименния град може да не участва в първенството на елитната А група за мъже, сезон 2019/2020 година. Причината липса на електронно табло. Такова е задължително за участие в мъжкия елит, според нормативните документи на Българската федерация по хандбал /БФХ/. Изискването влезе в сила от началото на миналия сезон 2018/2019 година. Тогава ХК Левски нямаше проблем, защото зала „Христо Ботев“ в село Българене беше в ремонт и отбора играеше домакинските си срещи в град Павликени или в залите на съперниците си. Сега залата в с. Българене вече е обновена, но все още няма електронно табло. Крайният срок за подаване на заявки за участие в първенството на мъжката А група изтече на 26 август, понеделник. Още преди този срок президентът на ХК Левски – Иван Пейков е подал молба до Управителния съвет на БФХ, в която моли да бъде разрешено на отбора му да провежда първите няколко домакински двубоя без задължителното табло. Дали искането му ще получи положителен отговор ще се разбере на 31 август, когато заседава Управителния съвет на БФХ.

Другият вариант е ръководството на Община Левски бързо да закупи и монтира таблото. От клуба са категорични, че ако не се случи нито един от двата варианта, мъжкия тим на ХК Левски няма да участва в първенството на А група, за първи път след 15 поредни години беше част от нея.

„Безсмислено е да играем и през новия сезон в Павликени, въпреки че сме благодарни на управата им, че ни предоставиха залата си за мачовете ни през миналото първенство. Евентуално ново участие там отново ще ни струва излишни финансови средства. ХК Левски е единственият отбор в Община Левски, който участва в елитно национално първенство. Играем за нашите фенове и когато домакинстваме в зала „Христо Ботев“ става празник в село Българене, защото жителите от цялата община изпълват до краен предел съоръжението. През миналия сезон на мачовете ни в Павликени идваха по 5-10 души“, коментира Иван Пейков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...