Акценти
Начало / Последни новини / Хандбалистите от Левски станаха вицешампион на България при юноши младша възраст

Хандбалистите от Левски станаха вицешампион на България при юноши младша възраст

Хандбалистите от град Левски станаха носители на купата на Република България за 2016 г. и завоюваха сребърните отличия на Държавния финал по хандбал в град Добрич от 17 до 19 юни. В него участваха 8 отбора от цялата страна : ХК “Добруджа“ от гр. Добрич, ХК ”Левски” гр. Левски, ХК ”Спартак” гр. Варна, ХК ”Фрегата” гр. Бургас, ХК ”Локомотив” гр. Мездра, ХКДЮ ”Шумен” гр. Шумен, ХК ”Мартен – 67” с. Мартен общ. Русе, и ХК ” Локомотив” гр. Г. Оряховица.

С победа над отборите от ХК ”Мартен” с 29:20 и ХКДЮ ”Шумен” с 25:16 стартира ХК ”Левски” в групите. През втория ден състезателите на град Левски продължиха с добрата си игра и победиха тима на ХК ”Спартак” от гр. Варна с 18:15 и попаднаха в призовата четворка. На полуфинала в същия ден с 19:16 отстраниха отбора на град Мездра и се класираха за финала. От другата група с една загуба и три победи до финала достигна отборът на ХК ”Локомотив” от гр. Горна Оряховица.

„След края на първото полувреме на финалната среща отборът ни отстъпваше с четири гола – 12:8. През втората част отборът игра безупречно като успя да стопи преднината на “Локомотив“ и поведе с два гола. Тази преднина се зъдържа до три минути приди края на срещата, когато две много спорни според нас съдийски отсъждания, а именно отстраняване на двама състезатели за по две минути, които и не завършиха срещата повлия върху крайния резултат и десет секунди преди последния сигнал състезателите от ХК “Локомотив“ отбелязаха гол и спечелиха срещата с 26:25“, разказа водачът на отбора и председател на клуба Иван Пейков.

От отбора на ХК “Левски“ бяха отличени състезателите Борислав Марков за най-добра лява свръзка/гард/ и Христо Христов за най-добър защитник. С това постижение отборът на юношите до 14 години на ХК ”Левски” за втори път става носител на сребърните медали и вицешампион на страната. Първият успех беше преди две години в град Шумен, когато същият отбор играеше в по-долната възрастова група.

Отбор на вицешампионите: Михаел Любчев, Марио Луканов/вратари/, Борислав Марков, Христо Христов, Пламен Пашанов, Стефан Ангелов, Метин Мюртезов, Валентин Николов, Валентин Пенев, Георги Илиев. Александър Колчев и Кристиян Гайдаров. Треньори на отбора са Антоанета Кирова и Георги Христов и водач – Иван Пейков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...