Начало / Общество / Хайгашод Агасян: Това, което правя, е мисия, за да направим децата по-добри

Хайгашод Агасян: Това, което правя, е мисия, за да направим децата по-добри

В истински празник на музиката, красотата и добротата се превърна спектакълът концерт на Хайгашод Агасян и вокална група „Арлекино” на сцената на читалище „Съгласие”. Обичаният от малки и големи композитор вчера гостува в Плевен и стана част от проекта на читалището „Заедно в час”, финансиран като част от културния календар на Община Плевен.

„Мога да кажа че съм целунат – през мен преминават вибрации , които препредавам чрез музика. Последните 20 години пиша изключително много за деца.  Смятам, че това, което правя, е мисия, защото при мен няма случаен текст, няма случайно стихотворение, послание, намигане – каквото искате го наречете, спрямо децата. И те ми го връщат стократно, защото при децата няма фалш – те или те приемат, или не те приемат. В това отношение съм един щастлив човек”, сподели минути преди да излезе на сцената Хайгашод Агасян.

Още с първото си появяване на сцената той грабна изцяло вниманието на препълнената докрай зала. Най-напред композиторът, като истински добър приятел, даде възможност за изява на малките арлекинчета с ръководител Виолета Боянова. Наред с песните децата разбраха защо светът е чудесен, елегантно им напомниха, че трябва да си мият зъбките и да използват салфетки. И най-важното – отново си припомниха трите вълшебни думи – моля, извинявай, благодаря, с препоръката да не ги забравят през целия си живот.

Когато емоцията взе връх, дойде ред и на танцувалните песни. Прозвучаха „Голямо междучасие”, „Ваканция”, „Трудна възраст” и Хайгашод Агасян прикани децата да излязат на сцената и да танцуват. „Правя го, за да усетят децата сладостта от това да си на сцената и да  общуваш чрез музиката с хората”, обясни композиторът. Той е убеден, че децата, които пеят, които се занимават с изкуство, имат друга визия. „Това дете няма да удари, няма да обиди, така елегантно ги правим добри хора”, убеден е композиторът.

Със сигурност децата и родителите, които бяха на концерта вчера в читалище „Съгласие” си тръгнаха по-добри и повече вярващи, че всяка дарена усмивка се връща стократно.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...