Акценти
Начало / Спорт / Футболни отбори от училища с името на Васил Левски ще се конкурират в Ловеч

Футболни отбори от училища с името на Васил Левски ще се конкурират в Ловеч

football

Осем отбора от училища в страната, носещи името на Апостола на свободата, ще се в Националния турнир по футбол на малки врати в Ловеч, информират от пресцентъра на Общината. Турнирът ще се състои на 22 и 23 февруари в зала за купата „Васил Левски“. Спортното състезание ще се проведе под патронажа на кмета на Община Ловеч Минчо Казанджиев и е посветен на 141-годишнината от гибелта на Апостола. Организатори са Община Ловеч, Областният съвет на Българския футболен съюз и ОУ „Васил Левски” – Ловеч. Участващите отбори са от Русе, Троян, Враца, Карлово, Разград, Ябланица и Ловеч.

Първия ден ще се изиграят предварителните мачове, а втория – финалните, и ще бъде определен носителят на купата. Отборите ще бъдат наградени с топка и грамота. Учредени са и четири индивидуални награди – за най-добър вратар, най-техничен състезател, най-добър нападател и най-добър защитник. Носителите на тези призове ще получат статуетки и грамоти.

Началото на турнира е в 13 ч. на 22 февруари, а закриването и награждаването ще се състои между 12 и 12,30 ч. на следващия ден в Спортната зала в Ловеч.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...