Акценти
Начало / Спорт / Футболният Спартак (Плевен) победи Павликени с 4:1

Футболният Спартак (Плевен) победи Павликени с 4:1

футбол

Спартак (Плевен) вкара четири гола в Павликени на местния тим и го срази с 4:1 в среща от втория кръг на Северозападната „В“ група по футбол, пише plevensport.eu. Така „синьо-белите“остават на върха в класирането с актив от 6 точки и впечатляваща голова разлика от 10:1. Още през първия половин час момчетата на Бойко Цветков показаха, че ще търсят победата и с два гола на Стефан Христов и Васил Шопов направиха резултата 2:0. В края на полувремето домакините успяха да върнат едно попадение чрез Илиян Илиев и двата отбора се оттеглиха на почивка при 2:1 за Спартак.

През второто полувреме плевенчани отново бяха по-добрия тим на терена и закономерно вкараха още два гола във вратата на Павликени. В 75-ата минута дошлият през лятото от Лудогорец полузащитник Антони Иванов отбеляза първото си попадение с екипа на Спартак. Десет минути преди края халфът Васил Шопов вкара за втори път в мача и фиксира крайното 4:1.

Другите основни конкуренти на Спартак за първото място – Етър и Видима – Раковски се представиха по различен начин в днешния кръг. Севлиевци се наложиха у дома над Бдин с 3:1 и също имат шест точки след първите два кръга, а търновци бяха на пет минути от загубата в Берковица от Ком, но Димитър Байдаков изравни за 2:2 в самия край и „болярите“ спечелиха едната точка.

В следващия кръг предстои дерби-мач на групата, като в Плевен Спартак ще посрещне Видима-Раковски. Двубоят по програма ще се състои на 31 август (неделя) от 18.00 часа и ще бъде предаван пряко по телевизия Канал 3.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...