Акценти
Начало / Спорт / Футболистите на “Спартак” изпуснаха да подарят победа за рождения ден на треньора си

Футболистите на “Спартак” изпуснаха да подарят победа за рождения ден на треньора си

Спратак-Мездра

С равенство – 2:2 приключи първият двубой от пролетния дял на първенството на Северозападната „В” Аматьорска футболна група между съставите на ОФК „Спартак” и мездренския „Локомотив”. Двубоят се игра на стадион „Плевен” и, въпреки миролюбивия наглед резултат, донесе много емоции на публиката, дошла да подкрепи плевенчани, нъпреки лошото време.

През първото полувреме мачът предложи много интересни моменти. „Спартаковци” изпуснаха да реализират поне четири чисти голови положения и дузпа. В 35-ата минута „синьо-белите” останаха с човек по-малко, след като съдията изгони с директен червен картон новото попълнение Пламен Илиев. Футболистът бе фаулиран, но реферът от Велико Търново не отчете това и играта продължи. След като топката бе избита и съдията се приближи, Илиев изпусна нервите си и наруга рефера, който директно го изпрати в съблекалнята. През първите 45 минути гол не падна и по-интересното тепърва предстоеше.

След подновяването на играта, плевенчани продължиха с напористите си атаки. И това доведе до изравняване на силите, след като съдията изпрати в съблекалнята и футболист на гостите. Първото попадение във вратата на „Локомотив” бе в 60-ата минута, когато Любомир Тодоров стреля силно към вратата на гостите, но вратарят изби. До него най-съобразителен бе Венцислав Миленов, който не сгреши и откри резултата.

В 70-ата минута Любомир Тодоров отново изпробва мерника си и този път беше точен, което доведе и до 2:0 за плевенчани.

Две минути по-късно грешка на отбраната на „Спартак” позволи на Ивайло Цветков да намали на 1:2, а в 80-ата минута Иван Мишев изравни след перфектно изпълнение на дузпа.

Следващите минути на мача бяха отново за плевенчани. Те увеличиха темпото и всички на трибуните се надяваха, че  футболистите ще зарадват треньора Бойко Цветков с победа за рождения му ден. Но до нов гол не се стигна, а на два пъти топката премина на сантиметри от гредата на вратата на гостите.

В последните минути противно на очакванията и отборът на „Локомотив” се разигра и не допусна домакините да се възползват от някоя тяхна грешка и да поведат отново. В края на даденото от четвъртия съдия 4-минутно продължение плевенчани имаха шанс за победа, но, изпълненият пряк свободен удар в последните секунди на двубоя, не доведе до крайния успех.

Спартак - Мездра

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...