Начало / Последни новини / Футболен празник с легендата Джони Велинов организират в Плевен

Футболен празник с легендата Джони Велинов организират в Плевен

Ден преди финала на световното първенство футболни емоции ще превземат Плевен. Един от най-великите вратари в историята на българския футбол Георги Велинов ще гостува в Панорама мол заедно с популярния спортен журналист Ники Александров. Te ще представят създадената в съавторство книга „Джони Велинов: Моята история”. Специално участие в събитието ще има мажоретният състав при СУ „Иван Вазов” – Плевен с ръководител Надя Тодорова, а в публиката се очаква да присъстват много ветерани и млади надежди на плевенския футбол.

Футболният празник ще се проведе на 17 декември, събота, от 12,00 часа на Ниво 1 в Панорама мол Плевен /пред магазин „Зора”/, като входът за събитието е свободен!

Георги Велинов ще сподели интересни подробности за израстването си като футболист и за някои от най-незабравимите мигове, които е изживял на терена, ще отговаря на въпроси на публиката, а в края на проявата ще раздава автографи и всеки желаещ ще може да се снима с него.

Футболната кариера и животът на Георги Велинов са една своеобразна приказка със своите обрати, драматизъм и победи. Легендарният страж има общо 338 мача в „A“ група и 33 мача за мъжкия национален отбор. През 1980 година получава званието Майстор на спорта, а през 1981 година печели приза Футболист № 1 на България. Шест пъти е шампион на България, печели Купата на България четири пъти. Полуфиналист за КЕШ през 1982 г.

Участник е в големите двубои на ЦСКА в турнира за Купата на европейските шампиони, отстранявал два европейски шампиона – Ливърпул и Нотингам, отстранил шампиона на Испания Реал (Сосиедад), два пъти Монако, победил Байерн и много други европейски колоси, които сега само гледаме в Шампионската лига.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...