Акценти
Начало / Общество / Френски наблюдатели: Изборният ден в Плевен върви нормално

Френски наблюдатели: Изборният ден в Плевен върви нормално

Изборният ден в Плевен върви добре, не сме констатирали никакви проблеми и грешки до момента. Това заявиха единодушно французите Куенин Гильомен и Никола Фюрие, наблюдатели на ПЕС за днешните парламентарни избори в България. До обяд двамата са успели да проверят 6 секции в Плевен и не са открили никакви нарушения.

Двамата обясниха, че следят дали разписаното като процедури по провеждане на вота се изпълнява както трябва. Гильомен и Фюрие проверяват бюлетините – колко са получени в съответните секции, колко души трябва да гласуват и колко са вече гласувалите, дали се контролират личните карти, дали процедурите се следват коректно. Наблюдателите разказаха и каква е последователността на действията при евентуално констатиране на грубо нарушение. На първо място се сигнализира председателят на Районната избирателна комисия, след това се вписват всички информации подробно и се предават на ръководството на левицата в Плевен и на ПЕС.

„Без значение дали сме установили нарушение или всичко е минало както трябва, ние трябва да направим доклад и да опишем какво сме видели и констатирали в Плевен”, допълни Куенин Гильомен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...