Начало / Образование / ФРГИ обяви нов конкурс за финансиране на училищни проекти

ФРГИ обяви нов конкурс за финансиране на училищни проекти

ФРГИ

За трета поредна година Фондация „Работилница за граждански инициативи” обявява конкурс за проекти по програма „Знания за успех“, финансирана от SAP Labs България, информират от Фондацията.  В него могат да участват училища, които чрез своите училищни настоятелства да имат възможността да получат допълнително финансиране.

До момента по програмата са финансирани 16 училищни настоятелства, чиито проекти са достигнали до огромен брой ученици в горния курс на възраст между 14 и 18 години. През 2013/14 година са подкрепени училищни настоятелства от Видин, Силистра (2 Училищни настоятелства), Камено, Белене, Свищов, Троян, Тутракан. Благодарение на вложените средства и усилия на организациите са ремонтирани и обогатени 8 библиотеки, закупени са нови книги и учебни пособия.

Кандидатстването за участие по програма „Знания за успех“ става чрез попълване на формуляр. Училищните настоятелства ще получат финансиране въз основа на количествени и качествени критерии за оценка като брой ученици, тип населено място, бедност, липса на възможности за развитие, достъп до качествени образователни инициативи, включване на родителите и други. Предимство ще имат училища от населени места под 50 000 жители, както и такива номинирани от служители на SAP Labs България.

Настоятелствата, финансирани през 2013/2014 учебна година, имат възможност да кандидатстват с дейности, които са продължение на вече осъществените.

Програмата предвижда кандидатите да са разработили дейности по всяко от следните три направления: развитие на училищната библиотека, гражданско образование и професионално консултиране.

Повече информация може да се получи от Указанията и Формуляра за кандидатстване, които са като прикачени файлове към текста на сайта на ФРГИ.

Попълнените формуляри се изпращат на адрес [email protected] до 1 октомври 2014 година.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...