Акценти
Начало / Образование / Форум „Кариерно развитие” се проведе в ПГ по туризъм в Плевен

Форум „Кариерно развитие” се проведе в ПГ по туризъм в Плевен

Гост беше зам.-министърът на образованието

Образователен  форум  „Кариерно  развитие и професионално израстване“  се проведе вчера в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в Плевен. Той се провежда в рамките на Европейската седмица на професионалните умения и е организиран от РУО-Плевен съвместно с ПГ по туризъм „Алеко Константинов“- гр. Плевен, ПГРТО и ЦСОП „П.Р.Славейков“ гр.Плевен.

Гости на форума бяха  зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова,  държавният експерт  по професионално образование  Маргарита Гатева, зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов, началникът на РУО- Плевен  Албена Тотева и старши експертът по професионално образование Емил Тодоров.

В първата част на форума  представители на АЕЦ „Козлодуй“ презентираха дейността на  централата и възможността за участие в стажантски  програми. Представиха нагледно  електромобил и мобилна лаборатория, които предизвикаха  голям интерес у учениците.

Във втората част ученици от  ПГ по туризъм „Алеко Константинов“- гр. Плевен, ПГРТО и ЦСОП „П.Р.Славейков“- гр.Плевен  представиха  своите професии чрез демонстрации пред  ученици от основните училища и прогимназии в град Плевен.

Форумът се проведе  при засилен интерес от  училищата, подготвящи бъдещите  кандидатгимназисти, а трите образователни институции  показаха как се работи  междуинституционално и че всеки има равен шанс в живота.

Събитието приключи с представяне на материалната база на ЦСОП „П.Р.Славейков“ и новата образователна среда в ПГ по туризъм „Ал.Константинов“ -гр.Плевен.

Текст и снимки: ПГ по туризъм

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...