Акценти
Начало / Образование / Фондация набира младежи доброволци за кампания за превенция на СПИН

Фондация набира младежи доброволци за кампания за превенция на СПИН

Екипът на Фондация „Социални и здравни алтернативи”, състоящ се от психолог, здравни и и социални работници, щедоброволчество обучи 20 млади хора на възраст от 18 до 29 години по специализирана програма за превенция на разпространението на ХИВ. Обучението ще се извърши в рамките на проекта „ДА-Доброволческа акция за превенция разпространението на ХИВ/СПИН”, който фондацията започва да работи, научихме от ръководителя на екипа Чавдар Мирчев.

Днес набирането на доброволци ще започне от 12-ти клас на СОУ „Стоян Заимов” в Плевен. Доброволци могат да се запишат и на сайта на проекта http://dobrovolci.info.

След като бъде набрана групата от 20 младежи, през месец декември и януари те ще обучението за превенция на ХИВ/СПИН, като занятията ще бъдат водени от екип на фондацията и от специалисти – вирусолози.

През месеците февруари-април ще бъдат провеждани информационни кампании и обучения от обучените доброволци. Целта ни е от една страна популяризиране на ценностите на доброволчеството, а от друга – обучение на млади хора и всички заинтересовани страни за превенция  разпространението на ХИВ/СПИН, обясни Мирчев. В тези обучения от доброволците на фондацията е заложено активно да се включат минимум 100 младежи от Плевен, които да придобият знания за превенция разпространението на ХИВ/СПИН.

Проектът ще продължи до месец май 2014 г.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...