Акценти
Начало / Общество / Фондация „Безопасни улици” внася за обществено обсъждане в НС пет точки за подобряване на пътната безопасност

Фондация „Безопасни улици” внася за обществено обсъждане в НС пет точки за подобряване на пътната безопасност

карамфили очертаха пешеходната пътека

Утре в Народното събрание се очаква да започне общественото обсъждане на предложенията за промени, с които да се подобри безопасността на улиците в България. Това съобщават на Фейсбук страницата си от фондация „Безопасни улици”. Обсъждането се организира от Комисията по транспорт в Парламента.

В пет точки от фондацията посочват в каква посока трябва да се направят задължителни промени. На първо място те поставят липсата на ефективност при връчването и събирането на наложени санкции на шофьорите, което обезмисля големите глоби. А също не се предприема нищо срещу системните нарушители, които са сред основните причинители на инциденти. На трето място от сдружението посочват, че транспортната политика и инфраструктурата в населените места предразполага към неспазване на правилата.  Младите шофьори излизат неподготвени на  пътя, защото шофьорските ни курсове се различават от тези в държавите с най-малко инциденти на глава от населението, посочват още от „Безопасни улици” и допълват, че България е единствената държава в света, в която няма глоба, налагана от държавата, за причинителите на смърт или телесна повреда, след неспазване на правилата за движение.

На страницата на сдружението  във Фейсбук https://www.facebook.com/safetystreets можете да правите вашите предложения за промени или да споделите добри практики от чужбина.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...