Начало / Култура / Фолклорният фестивал „Пъстра шевица” ще се проведе тази седмица в Червен бряг

Фолклорният фестивал „Пъстра шевица” ще се проведе тази седмица в Червен бряг

Тази седмица в Червен бряг ще се проведе Третият фолклорен фестивал „Пъстра шевица”. По традиция фестивалът се провежда всяка година през месец юни и е организиран в два раздела. Раздел І е за автентичен фолклор, а Раздел ІІ – обработен фолклор. Всички фестивални прояви са със свободен достъп за публика, а целта на мероприятието е да се съхранява, развива, популяризира и предава на поколенията българския фолклор.
Фолклорният фестивал „Пъстра шевица” ще се проведе на 19 и 20 юни на открита сцена. Той има конкурсен характер само за Раздел ІІ – обработен фолклор. Участниците в него се състезават по избор в певческо или танцово изкуство, като те са разпределени в три възрастови групи: деца – до 13 години; младежи – от 13 до 20 години; възрастни – над 20 години.
Фестивалът се организира от Народно читалище „Н.Й.Вапцаров 1908”- гр. Червен бряг със съдействието на Община Червен бряг и е част от Националния културен календар. Чрез него жителите и гостите на Червен бряг ще имат възможност да усетят културата, традициите, музиката, песните и танците от различните етнографски региони в България.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...