Акценти
Начало / Култура / Фолклорният фестивал „Любимото ми хорце” започва днес в Летния театър

Фолклорният фестивал „Любимото ми хорце” започва днес в Летния театър

В 9.30 часа днес на сцената на Летния театър в парк „Кайлъка”  ще бъде открит Вторият фолклорен фестивал „Любимото ми хорце”. 20 танцови клубове от четири фолклорни области на България ще се включат в него.

За откриването на фестивала Джейлян Демирев – ръководител на клуб „Северняците”, които са организатори на събитието, ще изведе на сцената над 200 свои танцьори. За първи път с отделни изпълнения ще бъдат и най-малките танцьори в клуба. Те ще представят автентични хора от северняшкия край.

По регламент всички клубове ще се представят в рамките от 3 до 8 минути. След приключване на фестивалната програма всички участници ще се съберат за общо хоро на централния площад „Възраждане” в Плевен. То ще се извие към 14 часа под звуците на оркестър.

Организаторите на фестивала са предвидили специален автобус, който ще тръгне сутринта в 9 часа от Автогарата, ще спира на всички спирки на градския транспорт по пътя до паркинга срещу езерото в Кайлъка. Автобусът ще е означен с табела „За фестивала”. Същият автобус ще извози желаещите обратно към площада за общото хоро.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...