Акценти
Начало / Култура / Флейтистката Женя Добрикова открива Музикална занималня в Ар центъра

Флейтистката Женя Добрикова открива Музикална занималня в Ар центъра

Жени Добрикова

Флейтистката Женя Добрикова стартира Музикална занималня в Ар центъра в Плевен. Първата среща с родители ще е на тема „Ролята на музикалното изкуство в детското развитие” и ще се състои на 21 юни от 17 часа. По време на музикалната презентация ще бъде пояснено колко важна е ролята на музиката за израстването на едно дете. Музиката и изучаването на музикален инструмент при деца от ранна възраст помага за засилване на тяхната комуникативност, намалява стреса и агресивността, подобрява дишането, повишава умствените способности и прави децата щастливи, пояснява Добрикова. Докато деца от 2 до 9-годишна възраст влизат в света готови да декодират звуци и думи, музикалното образование съдейства за засилване на тези естествени способности.

От септември в Арт център Плевен ще стартира безплатна Музикална занималня за блок флейта, а музикалната презентация ще има за цел да разкаже какво ще представлява тя и с какви занимания ще бъдат ангажирани децата. Главна цел на музикалната занималня ще бъде обогатяване и докосване на децата до света на музиката и благоприятното въздействие върху тяхното развитие.

Ръководител и учител в Музикалната занималня ще e Жени Добрикова. Тя e професионален флейтист и оркестрант в Плевенска филхармония. Има опит в запознаването на деца с класическата музика и различните тембри на инструментите в един оркестър. Тя е участвала в представянето на над 400 образователни концерта в училища и детски градини в Германия. Завършва Висшето си образование в Софийска музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Магистърска степен в Льовен, Белгия – Училище по изкуствата (LUCA school of arts). Участва като флейтист-оркестрант в Софийска филхармония (2010-2011) и Нов симфоничен оркестър (2010-2011). Участва в много самостоятелни и камерни концерти. Поканена е за солист на Софийска филхармония през юни 2011 и e носител на престижни награди в България, Турция и Македония.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...