Начало / Общество / Флаг от над 500 малки знамена ще развеят в Плевен на Трети март

Флаг от над 500 малки знамена ще развеят в Плевен на Трети март

Над 500 български знаменца ще бъдат съединени за ушиването на трибагреника, с който плевенски деца ще шестват в деня на Освобождението – Трети март. Ученици от почти всички плевевенски училища се включиха в инициативата „Най-дългото знаме на България, ушито от децата на Плевен“, организирана от Миглена Цанова, кадрови войник.

Това е нейна отдавнашна мечта – да ушие голямо българско знаме, което да се развее в небето над Плевен. Вече голяма, Миглена ще сбъдне своята мечта, въвличайки децата на Плевен в своята родолюбива идея.

23 март е последният срок, в който могат да бъдат изпращани знаменца със задължителните размери: ширина 60 см, дължина 75 см, за да бъде ушит големия флаг.

От „Мартеничките на Гиги” също подкрепят инициативата, като част от парите за всяка закупена мартеничка, ще бъдат вложени в тази истинска българска инициатива.

С готовия трибагреник на Трети март ще бъде организирано шествие, което ще тръгне от Старата главна, ще премине през целия град, за да бъде развят на площада пред Мавзолея.

Инициативата е подкрепена от Община Плевен и лично от кмета Георг Спартански, сдружение „Ген. Иван Винаров“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...