Акценти
Начало / Спорт / ФК „Бойчинов” спечели футболния турнир на ветераните в Коиловци

ФК „Бойчинов” спечели футболния турнир на ветераните в Коиловци

Отборът на село Коиловци – ФК „Бойчинов” , се наложи над своите съперници и се класира на първо място в традиционния турнир за ветерани, който от няколко години се провежда в Коиловци. След оспорвани срещи и битки на терена втори останаха футболистите ветерани от ФК „Спартак” – Плевен, а трети се класира ФК „Боримечката” – Клисура.

Обичайно организаторите на турнира връчват и няколко индивидуални награди. Тази година с награда за най-възрастен футболист беше отличен Сашо Върбанов;отбичието за най-млад играч отиде при Александър Габров;а призът за най-добър футболист на турнира заслужи Светозар Ковачев. Като най-добър вратар се отличи д-р Светльо Мирчев, а като най-прецизен футболист-Сергей Божинов. Наградата за голмайстор на турнира грабна Митко Кирилов Ненов.
Футболният турнир за ветерани е част от програмата за отбелязване на 340 години от първите писменни сведения за село Коиловци. Негови организатори са Кметство Коиловци и НЧ „Христо Ботев 27“, частни фирми.

Сред гостите на стадиона бяха народният представител Петър Дулев,кметът на Белене-Момчил Спасов, на Клисура – Борко Спиров, на Згалево-Огнян Тодоров, ректорът  на Стопанската академия в Свищов – проф. Величко Адамов. Специален гост на турнира беше футболната легенда от добрите години на „Спартак” – Плевен – Пламен Гетов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...