Начало / Икономика / Канят плевенския бизнес на среща за обсъждане на конкретни възможности за съвместни инвестиции с Китай

Канят плевенския бизнес на среща за обсъждане на конкретни възможности за съвместни инвестиции с Китай

В четвъртък, 8 август, от 14 часа в зала „Плевен” на Областната администрация ще се проведе бизнес форум, на който ще бъде представена дейността на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай. За срещата се очаква да пристигне председателя на Центъра Иван Тодоров, който ще представени конкретни възможности за инвестиции под формата на смесени предприятия между български и китайски фирми в областта на земеделието, животновъдството, строителството и туризма.

Срещата е резултат от Международната среща на ръководители на местни власти на Китай и страни от Централна и Източна Европа, провела се в началото на месец юли, в която участва и делегация от Плевен, водена от кмета проф. Димитър Стойков.

След завръщането си кметът изрази мнение, че реално сътрудничество с Китай Община Плевен може да очаква в областта на селското стопанство, винопроизводството, а също и в областта на високите технологии. Той  увери, че можем да разчитаме на пълно съдействие от страна на българския посланик в Китай и на търговския ни представител там, включително и на съдействие от държавата за представяне на проекти, които да бъдат съвместно реализирани и съфинансирани от Китай

Община Плевен е съорганизатор на предстоящия в четвъртък форум и отправя покана към бизнеса в Плевенска област за участие в него предвид важността и възможностите, които разкрива.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...