Акценти
Начало / Спорт / ФК „Партизан” спечели Купата на Община Червен бряг за трета година

ФК „Партизан” спечели Купата на Община Червен бряг за трета година

 ФК "Партизан"

Футболен клуб „Партизан” спечели Купата на Община Червен бряг за трета поредна година, информират от пресцентъра на местната власт. Общинският футболен турнир завърши в понеделник.  В продължение на седем футболни вечери 8 отбора се съревноваваха за големия трофей. Финалните срещи се играха на 14 юли, когато в оспорвани двубои бяха определени крайните победители. Малкият финал срещна отборите на ФК „Светослав” – Лепица и тима на РУ „Полиция” – Червен бряг за определяне на бронзовите медалисти, а непосредствено след това се игра и големият финал между ФК „Партизан” и „Левски” – Сухаче.

Двата отбора стигнаха до този мач, след като в предварителните групи още първата вечер от Турнира отборът на полицията се наложи над ФК „Светослав” – Лепица с 3:1. В следващите срещи полицаите победиха „Ботев” – Рупци с 4:2, а „Светослав” – Лепица отстрани „Дреновец” – с. Горник с 2:0. В последните мачове от предварителната група отборът на полицията спечели срещу „Дреновец” – Горник с 3:1, а „Светослав” – Лепица победи „Ботев” – с. Рупци с 2:1. В полуфиналните срещи и двата тима загубиха – полицията от „Левски” – Сухаче с 0:2, а ФК „Светослав” падна от отбора на „Партизан” с 0:3.

На финала зрителите на градския стадион станаха свидетели на изключително динамична игра, в която през двете полувремена отборите си размениха по един гол. След като в редовното време на мача те не се победиха, се стигна до изпълнението на дузпи за излъчване на крайния победител в турнира. Герой на мача стана червенобрежкият страж Венци Христов. Благодарение на добрите му прояви той успя да спаси три от наказателните удари, с което изведе своя отбор на почетното първо място при краен резултат на двубоя 4:3.

Церемонията по награждаване на победителите се състоя минути след последния съдийски сигнал. Купата и медалите на отбора победител в турнира „Партизан” – Червен бряг връчи кметът на Общината Павлин Фильовски. Неговите заместници Мирослав Манов и Георги Петров наградиха съответно отборите, класирани на второ и трето място. Сребърните отличия бяха за тима на „Левски” Сухаче, а трети в турнира завършиха футболистите, представители на отбор „Полиция”.

Снимка: Личен архив

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...