Начало / Икономика / Фирма от Пловдив е тазгодишният носител на „Крилото на успеха” от Пчеларското изложение в Плевен

Фирма от Пловдив е тазгодишният носител на „Крилото на успеха” от Пчеларското изложение в Плевен

Фирма от Пловдив спечели Голямата награда от 17-тото Международно изложение-договаряне „Пчеларство”, което се проведе от 7 до 10 февруари в Плевен. Зам.-областният управител Татяна Божинова връчи грамота и призът „Крило на успеха” на фирма „Био иновации” за новаторство в пчеларството.

Наградата за най-проспериращ млад пчелар, която се връчва от организаторите на изложението “Партнерс експо” и Областният пчеларски съюз съвместно с фондация „Еврика”, отиде при пчеларка от село Старопатица, община Кула, област Видин.

Бяха връчени две награди за опаковка и етикет, които заслужиха фирми от Варна и Радомир, а наградата за инвестиция на годината бе връчена на старозагорска фирма.  Сред отличените три фирми за нов производ на пчелен продукт е плевенската пчеларска ферма „Илиеви”. За най-атрактивно представяне е отличен Любомир Богданов от Плевен и магазин от Брашов, Румъния. Инфоцентър „Котларски” взе наградата за специализирана литература, която му беше присъдена за 12-годишна цялостна издателска дейност. Традиционно награди бяха връчени за нова технология и за нов продукт.

Наградите бяха връчени на официална церемония при закриване на изложението от народния представител Чавдар Велинов – съуправител на „Партнерс Експо” ООД, доц . Юлиян Станчев – председател на  Областния пчеларски съюз и Васил Палазов – почетен председател на ОПС- Плевен.

В тазгодишното Пчеларско изложение участваха над 150 фирми от 22 държави.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...