Акценти
Начало / Общество / Фирма за дялово разпределение качи в интернет графика за отчет на топломерите

Фирма за дялово разпределение качи в интернет графика за отчет на топломерите

парно

Дружеството за топлинно счетоводство Иста България направи достъпен и в интернет графика за изравнителния годишен отчет. За поредна година всички клиенти на Иста България в София, Пловдив, Плевен, Перник и Варна могат да се възползват от модерната услуга и да направят онлайн справка на клиентския портал на дружеството за точния ден и час на отчет.

Освен онлайн справката, спазвайки законовите разпоредби, Иста България ще постави предварително уведомителни съобщения с часовете и датите на посещение на отчетник във всички сгради етажна собственост, които обслужва в петте града.

Дружеството за дялово разпределение призовава всички свои клиенти да осигурят достъп за отчет, за да може максимално прецизно да бъде засечено потреблението на топлинна енергия през изминалата зима и да бъдат точно изготвени сметките. В случай, че не бъде осигурен достъп до някой имот в етажната собственост, се налага една или няколко преработки на изравнителните сметки, а на неосигурилия достъп за отчет клиент се начислява енергия на база максимална мощност, както е предвидено в закона.

Специалистите в дружеството напомнят, че краят на отоплителния сезон е най-доброто време за подмяна на старите уреди за дялово разпределение, на които е изтекъл техническият живот на батериите, с уреди с дистанционен отчет. Предимствата на новите технологии са, че пестят време и неудобството за осигуряване на достъп за отчет.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...