Начало / Общество / Финансова помощ за лечение на четирима плевенчани ще отпусне Община Плевен 

Финансова помощ за лечение на четирима плевенчани ще отпусне Община Плевен 

Еднократна финансова помощ за лечението на четирима плевенчани ще отпусне Община Плевен. Това , решиха съвтниците на днешното си заседание, което е последно за годината.

Еднократна финансова помощ в размер на 500 лв. ще бъде отпусната за лечението на Борислав Ковачев. Предложението бе внесено днес като извънредна точка и подкрепено от 37 от съветниците. Борислав Ковачев води тежка битка за живота си, борейки се с коварен тумор на гръбначния мозък. Направена му е неуспешна операция, провеждана е и лъчетерапия с цел свиване на тумора, поясни при представяне на предложението проф. д-р Начко Тоцев – председател на здравната комисия към местния парламент. Борислав живее със съпругата и 5-годишния си син в Плевен. Полицай е към зоналното жандармерийско управление. Изключително почтен човек, посочват неговите близки и приятели. В момента за Борислав тече и кампания по набиране на средства, нужни за животоспасявaщото му лечение в швейцарска клиника.

С други три свои решения Общинския съвет гласува да бъдат отпуснати еднократни финансови помощи в размер на по 200 лв. за лечението и на Тихомир Манолов, на Калоян Маринов и на Мария Стоянова.

Прочетете също:

Определиха състава на подвижните избирателни секции в община Плевен

Подвижните избирателни секции в община Плевен ще са три – по  една за Плевен и ...