Начало / Култура / Филмите „Младост“ и „Анклав“ представя София Филм Фест тази вечер в Плевен

Филмите „Младост“ и „Анклав“ представя София Филм Фест тази вечер в Плевен

София Филм Фест ще предложи две заглавия на плевенчани тази вечер в Кино Арена в Централ Мол Плевен. Събитието се реализира благодарение на възможностите за финансиране на културни проекти от страна на Община Плевен, сътрудничеството между Арт Фест/София Филм Фест и веригата киносалони Арена, с подкрепата на Националния Филмов Център и организацията на веригата киносалони Europa Cinemas.

В събота, на 9 юли, от 19:00 часа е прожекцията на „Младост“ на италианския режисьор Паоло Сорентино с наградата за най-добър филм и режисьор на Европейската Филмова Академия. След „Великата красота“ Сорентино отново създава едно откровение за връзките между поколенията, за общуването между тях, за мечтите, страховете, свободата.

Непосредствено след него – от 21:15 часа, действието се пренася в Косово, 2004 г. с „Анклав“. Пет години след войната, сръбската общност обитава изолирани общества – анклави. Ограничени в много малко пространство, сърбите живеят при доста лоши условия. Какво се случва, когато някой умре в анклава, а гробището е отвъд, във вражеската територия?

Цената на билетите е 7 лева, а за ученици, студенти и пенсионери – 5 лева.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...