Акценти
Начало / Общество / Фестивал на пчелния мед ще се проведе за пръв път в Плевен

Фестивал на пчелния мед ще се проведе за пръв път в Плевен

med_1

Фестивал на пчелния мед ще се проведе за пръв път в Плевен от 15 до 22 октомври, информира за infopleven Лъчезар Табаков, управител на „Партнерс експо”. Изложението ще е позиционирано на площад „Възраждане”. Организатор на проявата е Областният пчеларски съюз съместно с „Партнерс експо”. В него ще се представят около 25 производители на пчелен мед от цялата страна, както и на биологични продукти – козметика, хранителни продукти, хранителни добавки и др.

Фестивалът има за цел да популяризира здравословното хранене, както и да провокира българите да увеличат консумацията на качествени пчелни продукти. Всички желаещи ще могат да си купят хубави пчелни продукти за зимата, обясни Румен Балински, организационен секретар на Областния пчеларски съюз.

В рамките на фестивала ще се проведат и лекции от лекари терапевти, които използват в практиката си пчелни продукти. Д-р Евгени Петков, апитерапевт, ще представи пред публика интересна информацията на 15-ти октомври от 10 часа, а известният проф. Христо Мермерски ще говори за здравословния начин на живот на 17-ти октомври от 10 часа. Мястото на лекциите все още се уточнява.

По време на форума ще се предлага и литература, свързана с темата му.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...