Акценти
Начало / Култура / Фестивал на музиката и поезията започва в Плевен

Фестивал на музиката и поезията започва в Плевен

От днес до 27 май Плевен ще е песен и поезия. Дом Кафе, със съдействието на Община Плевен, организира Фестивал на музиката и поезията. Първите прояви ще са днес от 13 часа на  полянката пред Арт центъра в Градската градина. Там ще бъде отворена библиотека на хамачета и възглавки.

От 17 часа в Дом Кафе на  ул. „Княз Борис I” 20 ще се организира беседа-четива с Ясен Василев, Радослав Чичев, Мирослав Христов и Иван Димитров.  А от 18 часа Ценка Кучева ще е водеща на Работилница за творческо писане. От 20 часа ще започне концерт с авторски песни на Иван Димитров и Георги Чапанов.

В събота, 26 май, от 13 часа отново ще бъде отворена библиотеката на хамачета и възглавки в Градската градина. В 15 часа Майсторът на феи Весела Фламбури ще превърне площадката пред Арт центъра в  театрална сцена за куклен спектакъл.

Отново пред Ар центъра, от 16 часа, ще започне интерактивен музикален пърформанс с Константин Кучев и Мартин Петрушев.

В 17 часа Ценка Кучева отново ще отвори своята Работилничка за творческо писане, а от 18 часа литературно четене ще направят Нина Чилянска и Таня Танасова.

Вечерта Дом Кафе отново отваря вратите си от 19.30 часа за среща пак с Константин Кучев и Мартин Петрушев, а от 20.30 часа е началото на концерта на ANBIENTE FOLKLORE.

В неделя Фестивалът на музиката ипоезията започва от сутринта с рисуване на „графити” стих. Бублиотеката на хамчета пак ще посреща приятелите на хубавата книга.  В 15 часа към проявите ще се включи  и  Творителница „О‘ писменехь“  с представление на  ул. „Петко Каравелов“№8А

В Дом Кафе от 16 часа ще започне писане и рисуване на книжка с водещи Ценка Кучева и Весела Кучева.  От 17 часа започва работилничка по калиграфия.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...