Акценти
Начало / Култура / Фестивалът „Шарено петле” вече е открит, на добър час

Фестивалът „Шарено петле” вече е открит, на добър час

С музика, танци и много детски усмивки днес в Плевен започна фестивалът за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле”. С улично шоу на площада пред театъра Бате Ицо събра многобройна публика от малки и големи.

В продължение на четири дни най-доброто от българския куклен театър ще бъде показано на плевенска сцена.

„Искаме децата на Плевен да имат своето куклено шоу, своя куклен театър, така както сме го имали ние, техните родители. За да може един ден да разказвате на вашите деца какъв куклен театър сте гледали, когато сте били на техните години”, с тези думи, с любов към децата кметът Георг Спартански официално откри фестивала.

Заедно с него на сцената бяха директорът на ДКТ „Иван Радоев” – Васил Василев, и неговата малка, красива дъщеричка. Василев благодари на Общината за подкрепата при организирането на фестивала. Благодари и на всички, които дойдоха и препълниха Големия салон на Театъра, за да гледат първото представление – добре познатата приказка „Сливи за смет” разказана съвременно, с много смях, динамика и самоирония от Десислава Минчева от Център за изкуства „За Родопите“, Смолян.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...