Начало / Култура / Фестивалът „Тараклъка пее и танцува“ събра над 1 400 изпълнители от страната

Фестивалът „Тараклъка пее и танцува“ събра над 1 400 изпълнители от страната

Над 1400 изпълнители от всички фолклорни области в страната се събраха в живописната местност за четвъртото издание на фолклорния фестивал „Тараклъка пее и танцува“. Тази година поради големия интерес всички места в програмата са били заети още преди крайния срок за записване и два дни вековните борове в защитената еко местност се огласят от български народни песни и танци.

За поредна година депутатът от ПП ГЕРБ Пламен Тачев сподели големия фолклорен празник на село Градище. „Щастлив съм, че днес съм част от фолклорния събор „Таръклъка пее и танцува“. Моят подарък за вас е новината за приключилия проект за ремонт на пътя Левски – Градище с дължина 7,4 км на стойност 3,3 млн лв. Дейностите се финансират с бюджетни средства, а срокът за изпълнение е 50 дни“, обяви пред събралите се жители и гости на празника Пламен Тачев.

Народният представител Пламен Тачев поздрави кмета на Градище Стефан Стефанов от ПП ГЕРБ за отличната организация на събора и му пожела още много години за събират почитателите на българския фолклор.

Гостите имаха шанс да опитат и уникални гозби по стари местни рецепти.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...