Начало / Последни новини / Ферарио Спасов пое ОФК Спартак /Плевен/

Ферарио Спасов пое ОФК Спартак /Плевен/

Ферарио Спасов е новия старши треньор на ОФК Спартак /Плевен/. Назначението му е факт след постигната договореност със спонсора Иван Динов. 54-годишният специалист заменя на поста Диян Дончев. Официалното представяне на новия наставник пред медиите е утре /четвъртък/ в 18:00 часа на стадион „Плевен“. Ден по-късно /петък/ в същия час и на същото място той ще дебютира с новия си тим в контролата с Монтана.

Спасов е един от най-конвертируемите треньори в момента в България. Притежава УЕФА-Про лиценз за треньор. Работил е като такъв в Олимпик /Тетевен/, Спартак /Варна/, Литекс /Ловеч/, ЦСКА /София/, Дунав /Русе/, Ботев /Пловдив/, Монтана и Етър /Велико Търново/, откъдето напусна преди месец. В периода 2008 – 2011 г. е селекционер на юношеския национален тим /до 17 г./ на България. Най-големите си успехи постига на кормилото на родния Литекс /Ловеч/. През сезон 1996/1997 г. класира отбора от „Б“ в „А“ група. Като помощник-треньор е шампион през 1998 г., а като старши треньор е шампион през 1999 г. и вицешампион през 2002 г. Под негово ръководство отборът на Литекс печели и купата на България през 2001 г., а през 1999 и 2003г. е финалист в турнира.

Ферарио Спасов е добре познато име на по-възрастните плевенски фенове. В периода 1983-1985 е футболист /полузащитник/ на Спартак /Плевен/. Почти цялата му състезателна кариера /1979 – 1993 г./ обаче преминава в отбора на Ловеч, носещ името в онези години – Осъм. Като негов футболист записва 350 мача.

Снимка: livesport.bg

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...