Акценти
Начало / Спорт / Фенове негодуваха срещу неяснотите около футболния „Спартак”

Фенове негодуваха срещу неяснотите около футболния „Спартак”

Над 20 човека привърженици на футболния „Спартак” Плевен се събраха днес точно по обяд пред сградата на общината на протест. Основният им мотив беше несигурността за съдбата на клуба.

От Свилен Димитров, член на УС на фенклуба на „Спартак” журналистите разбраха за проведена час по-рано среща с няколко от членовете на управителния съвет на фенклуба с един от сегашните собственици Даниел Митов и кмета на общината проф. Димитър Стойков. „Кметът ни разясни, че до 3-4 дни ще бъде обявен новият собственик. Проф. Стойков ни каза, че го има, но от съображения за сигурност няма да обявят кой е той, докато не придобие 100% от акциите. Защото се разбра, че Иван Динов, другият сегашен собственик, до вторник няма да бъде в България”, обясни пред медиите младият мъж.

На срещата е станало ясно, че е изчистена декемврийската заплата на футболистите, вчера новият собственик е раздал и премии. „И все пак сме резервирани към обещанията за нов спонсор и стабилизиране на клуба”, заключи Димитров.

Зам.-председателят на националния фенклуб на „Спартак” Плевен Иван Кюлджийски пък настоя за отделяне на целенасочени средства в общинския бюджет за развитието именно на футбола. Освен това, според него, общината трябва да се ангажира и да се започне на чисто с един общински футболен клуб, за ръководител на който да се назначи футболен човек.

Друг от протестиращите фенове – Здравко Георгиев, припомни думите на кмета проф. Стойков, че до 14 февруари ще намери спонсор. Ако ли не – ще даде от бюджета на общината 300 хил. лв. на клуба, за да продължи участието си в „Б” група. Момчето обясни, че миналата седмица отборът е пропуснал контрола в Правец, защото не е имал 700 лв. А футболистите пък са събирали по 1 лв., за да си купят прах за пране. „Сега като се обяви, че ще се събираме на протест, кметът в последния момент решава, че има спонсор. Е как да вярваме, след като той казва един час преди обявения протест? Какво трябва да повярваме – че е намерил спонсор, но той иска да е с черна качулка и маска и да не знаем кой е?”, попита младежът. Той припомни, че от другата седмица започват мачовете, а все още не се знае кой е спонсор, дали имаме футболисти и къде тренират те.

„Момчетата започнаха тренировките преди 2 дни, а след 12 имат първи мач. За 14 дни не съм виждал подготовка, която да се направи нормално и да може отборът да продължи нормално – с победи или равенства, и успешно да завърши „Б” група. Съмнявам се, че може да продължат изобщо, защото не вярвам, че има спонсор!”, изрази мнението си Здравко Георгиев.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...