Акценти
Начало / Общество / Фейсбук група за надежда, творчество и красота създадоха по инициатива на звено на Община Гулянци

Фейсбук група за надежда, творчество и красота създадоха по инициатива на звено на Община Гулянци

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Гулянци създаде в края на месец март  Фейсбук група  „Остани у дома – бъди отговорен! – МКБППМН и децата от община Гулянци”. Идеята е на секретаря на Комисията Александър Мичев, като целта е децата и младежите от общината, а и не само, да си останат у дома в дните на извънредното положение. Това е част от превантивната дейност на комисията в момент, в който заради противоепидемичните мерки е спряна традиционната групова и индивидуална работа с деца.

Само за няколко дни страницата е събрала достатъчно последователи, за да оправдае съществуването си и вече е място за изява на талантите на децата. В момента тя е предпочитано място за над 1400 души, не само от община Гулянци, но и от цяла България и отвъд граница и членовете непрестанно се увеличават, споделят създателите й.

„В усложнената епидемична обстановка, когато от всякъде ни залива информация за COVID-19, това място в интернет пространството радва с красота, позитивизъм и талант. Групата е жива, динамична и ежедневно поднася предизвикателства на своите последователи. За един месец бяха организирани редица конкурси, целящи да стимулират талантите и творческото мислене на децата, да ги ангажират с музика, танци, традиции и изкуство – „Гулянци търси талант”, „Лазарувене и Каца Маца”, „Моят домашен любимец”, „Женската красота от нашия край”, „Гулянски рецепти”, „Креативно мислене”, „Боядисване на Великденски яйца”. Редовно администраторите на групата поставят задачи свързани с историята, математиката, физиката и други науки. Особено атрактивни се оказаха „Героите сред нашите деди”, „Българска и световна поезия”. Спортът също има място в групата под формата на конкурс за футболни умения от дома и редовната порция упражнения от Александра Димитрова, която е шампионката по бодибилдинг на България за 2019 година и четвърта в света. Тя не е единствената известна личност, съпричастна с децата в тази трудна и необичайна за тях ситуация. Най-добрата българска баскетболистка Полина Цекова и актрисата и модел Диляна Попова, която родом е от Гулянци, също отправиха своите послания към децата на община Гулянци”, разказаха създателите на Фейсбук групата.

Групата „Остани у дома – бъди отговорен!” вече има и своите благодетели, които даряват от сърце, за да допълнят и подпомогнат наградния фонд, осигурен от средствата за дейност на МКБППМН – Община Гулянци или просто за да зарадват дете в нужда. Сред участниците в конкурсите също има деца, които са отстъпили наградите си на други деца, което е сред най-красивите и благородни постъпки.

Ако имате нужда от надежда, творчество, красота и приятелство в тези трудни дни, влезте в създадената с толкова желание Фейсбук група и се убедете, че всичко това го има в изобилие около нас – в очите на децата, в техните стихове, песни и картини, в сръчните им ръце, в бързата им мисъл и несекващо любопитство.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...