Начало / На фокус / Факултетът по фармация – архитектурното бижу на Медицинския университет  в Плевен

Факултетът по фармация – архитектурното бижу на Медицинския университет  в Плевен

Сградата на новоразкрития Факултет по фармация в Медицинския университет в Плевен вече блести с цялата си красота. От началото на новата учебна 2016/2017 година, която беше открита официално на 12 септември,  цялата академична общност и гражданите на Плевен могат да се насладят на истинско архитектурно бижу в МУ-Плевен – Факултета по фармация.

С разкриването на новия Факултет по фармация Медицински университет – Плевен за пореден път доказа, че се развива динамично, обогатявайки портфолиото си от специалности с още една много атрактивна магистърска програма – фармация, подчерта при откриването на новата учебна година ректорът на университета проф. Славчо Томов.

img_4187falultet-farmacia

През 2016 година в изпълнение на мисията си да предлага качествено и иновативно обучение и да изгражда високо квалифицирани специалисти Академичното ръководство постигна най-високата си стратегическа цел – разкриване на ново основно звено в структурата на университета – Факултет по фармация. Той припомни, че на 30 март 2016 г. Народното събрание с пълно мнозинство подкрепи разкриването на Факултета по фармация. А решението бе обнародвано в Държавен вестник и влезе в сила от 5 април 2016 г.

До извоюването на тази значима победа плевенската академична общност извървя 3-годишен път на много работа и усилия, в които бе подкрепена безусловно от цялата академична общност и всички политически сили и институции, изтъкна ректорът.

Декан на новоразкрития факултет е проф. Тони Веков. След около два месец се очаква официалното откриване на сградата.

img_4190falultet-farmacia

img_4189falultet-farmacia

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...