Начало / Образование / Учителки от ДГ”Слънце” в град Левски с отличие от Международен конкурс

Учителки от ДГ”Слънце” в град Левски с отличие от Международен конкурс

Севдие Мустафова Алиева, детски учител в ДГ „Слънце”, гр. Левски и Снежина Иванова Любенова, детски учител във филиала на детската градина в с. Асеновци бяха класирани с добри практики в категория „Подготвителна група в детска градина” и получиха отличия и специални награди на Български национален комитет към Световната организация за предучилищно образование за  представените разработки на Третия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2016”.

За разработките: „Ключ към успешното партньорство дете – учител – родител” на  Севдие  Алиева и „Красотата на нашата страна в снимки и рисунки” на  Снежина Любенова,  педагозите  са наградени на тържествена церемония по време на Националния семинар „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2016”, организиран от Синдика на българските учители, съвместно с Фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителен комплекс (СОК) „Камчия”, под патронажа на Министерството на образованието и науката. Националният семинар на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците  -2016” се е провел от 1 до 5 септември в СОК „Камчия”.

„Близо 150 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от извънучилищните образователни звена, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висши училища у нас и чужбина  бяха участниците. Те имаха  възможността да обобщят и мултиплицират добрия педагогически опит, да изразят лична позиция и да предложат авторски решения на поставените проблеми по отношение на извънкласната извънучилищната дейност в системата на образованието. С голям интерес преминаха и творческите работилници: „Работилница за четене”, „Хайде на хорото”, кръглата маса на тема: „Изкуство в образованието”. Участниците в семинара имаха възможността да се запознаят с богатата база и опит, който СОК „Камчия” и Средното училище „Юрий Гагарин” имат в областта на образованието, извънкласните форми и работата с деца. Домакините  бяха подготвили богата културна програма за участниците в семинара”, сподели Севдие Мустафова.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...